چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ ۵ دلیل برای نخوردن لبنیات

  1. خانه
  2. وبلاگ
  3. چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ ۵ دلیل برای نخوردن لبنیات

در این مطلب می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ و ۵ دلیل برای نخوردن لبنیات که در بین مردم بیشتر رایج است را بررسی می‌کنیم. شیر و فرآورده‌های لبنی، فراهم کننده‌ی مجموعه‌ای از مواد غذایی مورد نیاز بدن هستند که در رژیم‌های غذایی فاقد آنها، نمی‌توان جایگزین مناسبی برایشان پیدا کرد. در واقع در رژیم‌های غذایی بدون لبنیات، نمی‌توان به مقدار مورد نیاز و توصیه شده‌ی دریافت کلسیم روزانه دست یافت. شیر و محصولات لبنی عواید و تاثیرات مثبت و ثابت شده‌ای بر تامین کلسیم مورد نیاز بدن و سلامت استخوان‌ها دارند ولی با این وجود برخی از افراد به دلایل مختلف از مصرف آن‌ها طفره می‌روند.

افراد برای حذف لبنیات از رژیم غذایی‌شان، دلایل مختلفی دارند و برای پاسخ به این سوال که چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ پاسخ‌هایی می‌دهند که از حساسیت به کازئین و لاکتوز گرفته، تا کاهش وزن و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی متغیر است. دانستن اینکه چرا افراد مصرف لبنیات را محدود یا حذف می‌کنند، به کارشناسان تغذیه کمک می‌کند تا راهکار‌‌های مناسبی را برای این افراد پیدا و ارائه کنند. اطلاع مردم از این راهکار‌ها باعث آگاهی بیشتر و در نهایت انتخاب‌های بهتر و سالم‌تری خواهد شد.

چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ 5 دلیل برای نخوردن لبنیات

چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ و ۵ دلیل برای نخوردن لبنیات

۱-کاهش وزن

برخی از افراد بر این باورند که با حذف لبنیات، به کاهش وزن خود سرعت می‌دهند و یا در حفظ تناسب اندام موفق‌تر عمل می‌کنند اما این باور کاملا اشتباه است. شیر و لبنیات، اگر به اندازه کافی و متناسب با نیاز هر فرد، در رژیم غذایی قرار بگیرد نه تنها باعث افزایش وزن نخواهد شد بلکه بدن را نیز از آثار سلامتی بخش زیادی بهره‌مند خواهند کرد. برای کاهش نگرانی این افراد، لبنیات کم‌چرب انتخاب بسیار مناسبی هستند. با توجه به تغییرات اساسی در سبک زندگی مردم در کشور‌‌های توسعه یافته و حتی در حال توسعه، تولید محصولات لبنی کم‌چرب به شکل چشمگیری افزایش یافته است و این به معنی دسترسی راحت افراد به این فرآورده‌های کم‌کالری است.

۲-لبنیات پر چرب

البته به این نکته هم باید توجه داشت که مصرف لبنیات کم چرب، در بین مردم عادی، و افرادی که افزایش وزن برایشان دغدغه محسوب نمی‌شود، کمتر رایج است. و دلیل آن به تفاوت‌های ملموس در طعم، بافت و عطر، محصولات لبنی پر چرب در مقایسه با نوع کم چرب آن بر‌می‌گردد. این افراد معتقدند که کاهش چربی ، برخی از ویژگی‌های ذاتی و طبیعی لبنیات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این افراد ترجیح می‌دهند لبنیات نخورند و یا اگر می‌خورند از نوع پر چرب آن استفاده کنند. ما با این افراد مخالف نیستیم اما حذف چربی و یا سایر اجزای شیر و لبنیات، در برخی شرایط خاص، اجتناب ناپذیر است. یکی از این شرایط، ترغیب افراد مختلف جامعه، به مصرف بیشتر لبنیات و شیر است.

۳-عدم تحمل لاکتوز

شاید شما هم نام مشکل عدم تحمل لاکتوز را شنیده باشید. برخی از افراد از همان دوران کودکی و یا بعد از آن، از این مشکل رنج می‌برند. لاکتوز قند شیر است که بدن این افراد به آن واکنش نشان می‌دهد. به همین دلیل بسیاری از این افراد لبنیات را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند. اما در حقیقت این کار راه حل واقعی مشکل نیست. ما به این افراد توصیه می‌کنیم به جای حذف کامل لبنیات، از انواع خاص آن که قابل تحمل هستند مثل ماست و پنیر سفت، استفاده کنند. استفاده از این نوع لبنیات علاوه بر تامین بسیاری از مواد مورد نیاز بدن، رژیم غذایی این افراد را نیز بهبود می‌بخشد و گزینه‌های متنوع تری از انواع غذا‌ها را در اختیارشان قرار می‌دهد.

۴- پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی

بعضی از افراد مصرف لبنیات را برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی محدود می‌کنند اما این کار کاملا اشتباه است. استفاده از لبنیات کم چرب اغلب خطرات قلبی عروقی این فرآورده ها را تا حد قابل قبولی کاهش می‌دهد. و طبق نظر کارشناسان حذف لبنیات از رژیم غذایی به این بهانه، خطرات بیشتری را در طولانی مدت ایجاد خواهد کرد.

۵-گرانی و کاهش توان خرید

یکی از دلایل کاهش یا محدود شدن مصرف لبنیات در برخی کشور‌‌ها، از جمله ایران، قیمت لبنیات است. اولین تاثیر تورم و گرانی‌های افسار گسیخته، در کشور‌هایی مثل ایران، محدود شدن سبد مواد غذایی مصرفی خانواده‌هاست. متاسفانه در این مورد، افراد حق انتخاب زیادی برای کاهش یا افزایش میزان مصرف لبنیات در رژیم غذایی خود ندارند و این شرایط اقتصادی جامعه است که میزان مصرف را برای اکثریت افراد تعیین می‌کند. در این شرایط افراد معمولا مجبور به محدود کردن مصرف مواد غذایی مفیدی مثل شیر و فرآورده‌های آن می‌شوند. این فرآیند در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلات زیادی در حوزه‌ی سلامتی اغلب افراد جامعه، و حتی یک نسل خواهد شد. و آثار آن به شکل، مشکلات پوکی استخوان، کوتاه قدی، سوء تغذیه و … بروز می‌کند. در این شرایط معمولا مردم نمی‌توانند در میزان مصرف لبنیات تاثیر گذار باشند و این دولت‌ها هستند که باید با تخصیص منابع، یارانه‌ها و … در افزایش سرانه مصرف لبنیات ایفای نقش کنند. البته این خیلی تاسف آور است که در برخی از جوامع در پاسخ به این سوال که چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ باید گفت چون گران است.

چرا باید لبنیات بخوریم؟

مصرف حداکثر سه وعده لبنیات، می‌تواند در تقویت استخوان‌ها، دندان‌ها و سایر قسمت‌های بدن بسیار مفید باشد. در بیان تاریخچه‌ی مصرف لبنیات باید گفت حدود ۸۰۰۰ هزار سال است که مردم، در اغلب تمدن‌ها شیر و لبنیات را جزو مهمترین بخش رژیم غذایی خود قرار داده‌اند. در اکثر فرهنگ‌های سراسر دنیا، و در طول تاریخ، بر مصرف مرتب شیر و لبنیات تاکید شده است. محصولات لبنی، سرشار از فسفر، پروتئین، کلسیم و پتاسیم هستند، مواد غذایی و معدنی که در رژیم‌های غذایی فاقد لبنیات، به سختی می‌توان جایگزین مناسبی برایشان پیدا کرد. مصرف فرآورده‌های لبنی، حدود ۵۲ تا ۶۵ درصد از کل کلسیم دریافتی و مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. همچنین حدود ۲۰ تا ۲۸ درصد پروتئین مورد نیاز بدن، متناسب با سن هر فرد، از طریق لبنیات تامین می‌شود.

سهم عمده‌ی محصولات لبنی در دریافت میزان کلسیم توصیه شده برای بدن، اغلب رژیم‌های غذایی مورد تایید را به سمت مصرف لبنیات سوق می‌دهد. برای مقایسه‌ی میزان دریافت کلسیم در برابر میزان کالری دریافتی، جالب است بدانید که در کشور‌های غربی، حدود دو سوم از کلسیم دریافتی کل جمعیت، از طریق لبنیات تامین می‌شود و این در حالیست که فقط ۹ تا ۱۲ درصد از کل انرژی مصرفی، از لبنیات تامین می‌شود. این آمار و ارقام به راحتی جایگاه واقعی لبنیات را در رژیم غذایی همه‌ی افراد، حتی آنهایی که نگران چاقی و افزایش وزن هستند را تعیین می‌کند.

هنوز هم در مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی سراسر دنیا، تحقیقات بر روی لبنیات، خواص و اثرات آن ادامه دارد. نتایج این تحقیقات به پزشکان، متخصصان تغذیه و بهداشت، کمک می‌کند تا راهنمای جامع‌تر و کاملتری را برای مصرف لبنیات به بیماران و مراجعان خود ارائه دهند. با این اطلاعات، افراد می‌توانند با آگاهی بیشتر، یک رژیم غذایی سالم، مغذی و متعادل را برای خود انتخاب کنند، تا هم از اثرات سلامتی بخش آن بهره مند شوند و هم از بروز مشکلات و بیماری‌ها پیش گیری کنند.

ما در این مطلب به ۵ دلیل برای نخوردن لبنیات و اینکه چرا لبنیات نمی‌خوریم؟ پرداختیم اما امیدواریم، مردم در سراسر دنیا، بتوانند به منابع خوب و سالم لبنیات، دسترسی داشته باشند و بتوانند بدون نگرانی از این مواد غذایی ارزشمند متناسب با نیازشان و بدون محدودیت، بهره‌مند شوند.

در تکین فود بخوانید:

  • لوگوی برند تکین محصولی از شرکت پونک شیر خاوران

    تکین

    مشاهده‌ی لیست محصولات تکین

  • لوگوی برند اسطوره محصولی از شرکت پونک شیر خاوران

    اسطوره

    مشاهده‌ی لیست محصولات تکین

  • لوگوی برند اسطوره محصولی از شرکت پونک شیر خاوران

    نگین

    مشاهده‌ی محصولات نگین

  • آشپزی

    آشپزی

    آموزش پخت انواع پیتزا و غذاهای پنیری

  • تاثیر مصرف لبنیات بر تراکم استخوان‌ها

    مقالات

    مقالات و مطالب مرتبط با پیتزا و صنعت غذا

دریافت نمایندگی

دریافت نمایندگی پنیر پیتزا، خمیر پیتزا و خمیر پیراشکی